DIETA JOACĂ ȘI EA UN ROL IMPORTANT

Dacă ai fost diagnosticat cu hiperplazie benignă de prostată, viața ta se va schimba puțin. Modificările benigne nu pot fi inversate în mod miraculos, dar cel puțin putem să le micșorăm și să prevenim înrăutățirea acestora. Deci, amintește-ți că prevenția este cheia și adaptează-ți stilul de viață și obiceiurile alimentare.

Orice dietă este o provocare. Pizza, chipsuri, hamburgeri … ți-ar plăcea să ai parte de astfel de mâncăruri „hrănitoare” în fiecare zi? Este timpul pentru a spune rămas bun și pentru a le înlocui cu alimente mai sănătoase și mai nutritive. Dar nu îți face griji – dieta pacienților care suferă de prostată este una dintre cele mai puțin stricte și, odată ce începi, vei afla că nu te deranjează prea mult.Regula numărul unu este de a reduce grăsimea animală (produsele din carne afumată, produsele lactate, untul etc.) și de a adăuga mai multe grăsimi vegetale. Excepția de la regulă este peștele. Somonul, hamsiile sau tonul, de exemplu, conțin acizi grași omega, care sunt benefici pentru sănătate și ar trebui să devină parte din dieta ta.

Pe lângă pește, dieta trebuie să conțină suficiente fructe, legume și proteine vegetale. Dacă te decizi să consumi mai multe legume, asigură-te că sunt bogate în vitamina C, care se găsește în legume cu frunze verzi, sparanghel, avocado, broccoli, varză, kale sau ceapă. Este important să consumi mereu legume proaspete, în mod ideal crude sau în formă lichidă (de exemplu, sucuri de legume sau piureuri). Tomatele conțin licopen, un puternic antioxidant, care luptă împotriva radicalilor liberi din organism (totuși, tomatele eliberează această substanță numai după ce au fost fierte, așa că alege sosul de tomate mai degrabă decât legumele proaspete din grădina ta).

De asemenea, nu uita să furnizezi organismului o cantitate suficientă de zinc și proteine, în mod regulat. O lingură de semințe de floarea-soarelui, nuci și alte semințe, germeni sau legume vor face foarte bine organismului. Cea mai bună modalitate este să combini noua dietă cu suplimente alimentare adecvate, care oferă cele mai multe beneficii pentru sănătatea prostatei (extract de saw palmetto, etc.). De exemplu, o singură tabletă de suplimente alimentare Prostenal® conține o combinație unică între saw palmetto și alte extracte vegetale (cum ar fi urzică sau merișor canadian), plus zinc.

Dacă adaugi exerciții fizice regulate, eviți fumatul, limitezi consumul de alcool și cafeaua tare și bei cel puțin 2 litri de apă plată, apă minerală sau ceai verde pe zi, poți fi sigur că, în ceea ce privește stilul tău de viață, ai făcut maxim pentru sănătatea prostatei.

TOATE DREPTURILE REZERVATE DE © PROSTENAL |