ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI

Vezi aici care sunt cele mai frecvente întrebări. Dacă ai o altă întrebare, completează acest formular anonim, iar experții noștri vor fi bucuroși să te ajute. 

DESPRE PROSTATĂ

CUM ÎMI DAU SEAMA DACĂ AM PROBLEME CU PROSTATA?

Problemele cu prostata apar la barbați odată cu înaintarea în vârstă.


De obicei, primele semne ale problemelor cu prostata (exceptând inflamația acută) se instalează încet și nu au o manifestare extrem de neplacută, așa că adesea bărbații nu le acordă atenție sau le asociază cu faptul că înaintează în vârstă.


Semnele care îți spun când ar trebui să acorzi o atenție sporită prostatei:

 • jet de urină slab
 • flux urinar întrerupt
 • dificultate la urinare – ex: apare nevoia de a vă forța pentru a începe să urinați


În plus, pot apărea urmatoarele probleme:

 • urinezi mai des decât în trecut
 • apare nevoia supărătoare de a urina de mai multe ori pe noapte
 • senzația de golire incompletă a vezicii
 • flux de urină ce se transformă în picături spre sfârșitul urinării sau pierderi de urină sub formă de picături după ce terminați de urinat
 • incontinență (pierderi involuntare de urină) într-o formă severă


Ce este important de precizat este că mărimea prostatei nu este întotdeauna legată în mod direct de severitatea simptomelor resimțite de către un bărbat. Descrierea simptomelor particulare resimțite de acesta reprezintă deci o parte componentă a consultației medicale de examinare a prostatei.

CE ÎNSEAMNĂ HBP?

Hiperplazia beningnă de prostată (cunoscută și ca hipertrofia benignă de prostată) este o problemă de sănătate ce afectează, de obicei, bărbații cu vârsta peste 50 ani. Prostata care crește compresează uretra, în zona în care se face evacuarea urinei din vezica urinară. În consecință, HBP poate afecta în mod negativ urinarea – slăbirea jetului de urină, nevoia frecventă de a urina, etc.

LA CE DOCTOR AR TREBUI SĂ MĂ DUC ÎN CAZUL ÎN CARE AM PROBLEME CU PROSTATA?

Medicul de familie te poate ajuta cu o consultație inițială sau pentru prevenție, iar în cazul în care suspectează apariția unor modificări la nivelul prostatei, acesta îți poate da o trimitere către medicul urolog.

CE ESTE PROSTATA?

În cazul unor dureri în zona abdomenului inferior, durere în timpul urinării sau dacă există sânge în urină, mergi la doctor în cel mai scurt timp. Dacă ai simptome supărătoare în timpul urinării sau dacă aceste simptome se înrăutățesc, îți recomandăm un consult medical.

CUM ARATĂ EXAMENUL DE PROSTATĂ?

Examinarea standard este compusă din evaluarea generală a simptomelor particulare, teste de sânge și urină, plus examenul rectal. Pentru mai multe informații referitoare la examenul rectal, click aici.

CE ESTE PSA?

Antigenul specific prostatic (PSA) este o proteină produsă doar de celulele glandei prostate. Acesta se regăsește în fluidul prostatic, iar o mică parte este eliberată și în circulația sanguină. Nivelul PSA poate, deci, să fie ușor de detectat în cadrul testelor de sânge.


Testele PSA sunt folosite ca una dintre metodele de evaluare generală a schimbărilor prostatei (mărirea glandei prostată, inflamare, etc). Dar valoarea PSA este, de asemenea, influențată de vârsta, mărimea prostatei și sănătatea generală a bărbatului. În concluzie, pentru un diagnostic cât mai exact, doctorul realizează și alte teste.

POATE AJUTA SCHIMBAREA STILULUI DE VIAȚĂ LA ATENUAREA SIMPTOMELOR CE APAR ÎN CAZUL UNEI PROSTATE MĂRITE?

Mici schimbări ale stilului de viață pot reduce severitatea simptomelor. De exemplu:

 • în cazul în care reduci cantitatea de lichide consumate seara, poți diminua frecvența urinărilor nocturne.
 • Prin limitarea consumului de alcool sau cafea poți evita iritarea vezicii, care provoacă nevoia de a urina chiar și atunci când vezica nu este plină încă.
 • Dacă urinezi stând jos, facilitezi o mai bună golire a vezicii.
 • O viață sedentară are un efect negativ asupra prostatei, așa că este recomandat efortul fizic regulat (ex: mersul pe jos).
CE FEL DE TRATAMENT ÎMI VA RECOMANDA DOCTORUL?

Doctorul va recomanda cel mai potrivit tratament, pe baza rezultatelor consultului medical și al diagnosticului. Alegerea tratamentului va fi influențată și de „severitatea” simptomelor.


Pentru stadiile incipiente ale HBP (cu mici probleme de urinare), doctorul recomandă în mod uzual „așteptarea monitorizată” – urmărirea atentă a afecțiunii, asociată cu o modificare a stilului de viață al pacientului. Încă de la debutul primelor simptome, este benefic să luați suplimente alimentare care susțin buna funcționare a prostatei și a tractului urinar.


Dacă simptomele se înrăutățesc sau în cazul unor afecțiuni mai grave de hipertrofie prostatică, doctorul va începe tratamentul. În funcție de severitatea simptomelor, cel mai frecvent sunt recomandate:


 • preparate din plante, ce conțin Saw Palmetto
 • alpha-blocanți
 • inhibitori de 5-alpha-reductază


Doar în cazul unor complicații, doctorul va recomanda să se acționeze chirurgical.

DESPRE PROSTENAL

DE CE AR TREBUI SĂ FOLOSESC PRODUSELE PROSTENAL®?

Prostenal® oferă produse eficiente pentru susținerea bunei funcționări a prostatei și a tractului urinar, susținând sănătatea generală a bărbaților. Produsele sunt dezvoltate pe baza cunoștințelor despre extractele de plante folosite în mod tradițional și a celor mai recente descoperiri științifice.


Înalta calitate și eficiența formulelor este garantată de:

 • o formă unică de procesare a substanțelor active
 • producător ce a demonstrat de-a lungul timpului calitatea produselor sale
 • produsele sunt fabricate sub criterii stricte de calitate farmaceutică în unitate certificată GMP
CUM TREBUIE SĂ IAU PRODUSELE PROSTENAL®?

Prostenal® oferă 2 linii de produse cu beneficii specifice. Ambele sunt gândite ca o soluție la care apelezi 1 dată pe zi:


1) Prostenal® CONTROL pentru sănătatea prostatei* și susținerea potenței**

Poate fi luat în orice moment al zilei; 1 tabletă pe zi, înghițită cu apă, de preferat dimineața, după masă.

*datorită extractelor de Saw Palmetto și Urtica Dioica, **datorită extractului de Tribulus Terrestris și Zinc


2) Prostenal® NIGHT pentru prostată sănătoasă* și mai puține treziri în timpul nopții**

1 tabletă pe zi, înghițită cu apă, de preferat seara, după masă.

*datorită extractelor de Saw Palmetto și Urtica Dioica, **datorită extractului de Withania Somnifera

LA CE DOCTOR AR TREBUI SĂ MĂ DUC ÎN CAZUL ÎN CARE AM PROBLEME CU PROSTATA?

Medicul de familie te poate ajuta cu o consultație inițială sau pentru prevenție, iar în cazul în care suspectează apariția unor modificări la nivelul prostatei, acesta îți poate da o trimitere către medicul urolog.

CÂT DUREAZĂ PÂNĂ CA PROSTENAL® SĂ ÎȘI FACĂ EFECTUL?

Prostenal® este gândit ca o soluție pe termen lung pentru susținerea sănătății prostatei, însă unii bărbați pot observa îmbunătățiri considerabile deja după câteva săptămâni de folosire. Este recomandat să iei Prostenal® CONTROL sau NIGHT, continuu pentru cel puțin 2 luni.

POT SĂ IAU PROSTENAL® ÎMPREUNĂ CU ALTE MEDICAMENTE?

Produsele Prostenal® sunt suplimente alimentare ce conțin combinații de extracte vegetale, vitamine și minerale. Nu există studii care să ateste existența unor interacțiuni cu alte medicamente, dar dacă iei medicamente cu prescripție medicală, recomandăm să consulți medicul înainte de a lua Prostenal®.

PROSTENAL® ARE EFECTE SECUNDARE?

Prostenal® este un supliment alimentar, așa că, în general nu există efecte secundare rezultate din combinarea ingredientelor și recomandăm să fie administrat în conformitate cu indicațiile de administrare detaliate pe ambalaj. Este indicat ca tabletele Prostenal® să fie înghițite cu apă, imediat după masă, pentru a evita cazurile rare, dar posibile, de disconfort resimțit la nivelul stomacului.

SUFĂR DE DIABET. POT LUA PROSTENAL®?

Produsele Prostenal® nu conțin zahăr sau alte zaharide.

POATE PROSTENAL® SĂ SUSȚINĂ FUNCȚIA SEXUALĂ?

Pentru aceste situații este recomandat Prostenal® CONTROL. Acest produs are la bază o combinație de ingrediente care ajută la obținerea unui răspuns sexual sănătos:

 • Zincul susține în mod natural un nivel normal de hormoni androgeni în sânge
 • Extractul de Tribulus Terrestris ajută la menținerea dorinței sexuale
 • Combinația de Saw Palmetto și Urtica Dioca susține sănătatea prostatei și a funcțiilor tractului urinar. Este dovedit că prezența manifestărilor neplăcute la nivelul tractului urinar inferior, poate fi un indicator al problemelor de potență la unii bărbați.

SERVICIUL CLIENȚI

0800 800 279 (apel gratuit) sau

021 211 2134 (tarif normal)

EMAIL SUPPORT

info@walmark.ro

ADRESĂ

Sediul Walmark România,

Euro Tower Building, str. Dinu Vintilă nr. 11, etaj 11, sector 2, Bucureşti

SOCIAL MEDIA

Nu ai găsit încă răspunsul pentru tot ce ți-ai dori să știi despre prostată și produsele noastre?

NE POȚI ÎNTREBA!

TOATE DREPTURILE REZERVATE DE © PROSTENAL |