HORMONUL ANDROGEN

Știi despre asta, dar nu ți-ai făcut prea multe griji pe această temă. Poate că ai discutat cu prietenii tăi despre impactul său asupra pierderii părului sau abuzului în sport. Da, este vorba despre dopaj, care poate construi în mod miraculos masa musculară, regenera corpul și îi poate oferi putere.

Dar, mai ales, hormonul androgen este un hormon produs în mare parte în testicule (2/3) și pe lângă alte proprietăți, influențează dorința sexuală. Vestea proastă este că nivelul său scăde în mod natural pe măsură ce îmbătrânim. Cu cât suntem mai în vârstă, cu atât mai puțin producem. Declinul începe deja în jurul vârstei de 30 de ani, iar în fiecare an scade cu aproximativ 1%. Cu toate acestea, semnele de hormon androgen scăzut nu apar, de obicei, înainte de vârsta de 50 de ani. Este un proces biologic ireversibil pe care fiecare dintre noi trebuie să îl confrunte, mai devreme sau mai târziu. După cum s-a spus deja – hormonul androgen afectează libidoul și dorința noastră sexuală. Și are și un efect asupra erecției. Hormonul androgen afectează receptorii creierului care declanșează reacții chimice, ce stimulează țesuturile erectile. Și efectele sale sunt mult mai multe. Nivelul scăzut al acestui hormon este responsabil pentru pierderea masei musculare și înlocuirea acesteia cu grăsime corporală, precum și pentru subțierea oaselor care duce la osteoporoză.

Te-ai întrebat vreodată de ce ai mai puțină energie, te simți extenuat, ai toane sau suferi de insomnie? Cel mai probabil este tot din cauza hormonului androgen care afectează în mod semnificativ starea noastră mentală și starea de spirit.

Scăderea acestui hormon masculin merge mână în mână cu așa-numita andropauză, cu alte cuvinte, sindromul de care suferă bărbații de vârsta a treia. Cu alte cuvinte, poate fi comparată cu menopauza femeii (pierderea de estrogen în corpul unei femei se întâmplă rapid, în timp ce bărbații pierd treptat hormonul androgen).

Dar cum poți afla care este nivelul de hormon androgen? Din fericire, acest lucru se poate face cu ușurință în timpul examinării medicale preventive – din testul sângelui. Dacă arată un nivel mai scăzut al hormonului masculin, nu trebuie să te panichezi. Dacă nu ai probleme serioase, tratamentul nu este necesar. Pe piață există un număr de produse naturiste care pot menține hormonul androgen la un nivel normal în sânge, în mod natural. Cele mai folosite și testate sunt saponinele conținute de Tribulus Terrestris, Maca (ginsengul peruvian) sau acidul d-aspartic (DAA). Dacă medicul decide că îngrijirea activă nu este suficientă, cel mai probabil va începe terapia de substituție hormonală, care va furniza în mod regulat hormonul lipsă sub formă de tablete, injecții sau aplicări de gel pe piele.

Toate ca toate, scăderea nivelului de hormon androgen este parte a îmbătrânirii și nu are rost să-ți faci griji. Este firesc ca dorința sexuală și numărul erecțiilor să se reducă. Cu toate acestea, nivelul de hormon masculin poate fi susținut cu ajutorul suplimentelor alimentare și, prin urmare, impactul negativ al scăderii acestuia poate fi amânat. În plus, odată cu trecerea timpului câștigăm experiență și mai mult timp liber, ceea ce ne deschide ușa spre noi „dimensiuni”. Viitorul sună promițător!

TOATE DREPTURILE REZERVATE DE © PROSTENAL |