Extractul de urzică – util în afecțiunile prostatei

Urzica se numără printre cele mai importante plante din medicina tradițională încă din antichitate. Egiptenii antici foloseau urzica pentru a trata artrita și durerea de spate, iar romanii se frecau cu frunzele ei pe corp pentru a-și menține căldura corporală. Denumirea sa științifică, Urtica dioica, vine de la cuvântul latinesc úrere, care înseamnă a arde, frunzele ei cauzând o senzație de arsură. Frunzele de urzică sunt înțepătoare și provoacă mâncărimi, roșeață și umflături, dar, atunci când sunt procesate în suplimente, uscate sau gătite, urzicile pot fi consumate în siguranță. Urzica este folosită cu succes și pentru ameliorarea anumitor afecțiuni ale prostatei. Află mai departe ce beneficii are extractul de urzică asupra prostatei!

Extract de urzică – proprietăți și beneficii

Printre cele mai importante beneficii ale extractului din rădăcină de urzică se numără susținerea sănătății prostatei. Extractul din rădăcina de urzică este folosită pentru ameliorarea dificultăților la urinare asociate unor afecțiuni ale prostatei, arată un studiu publicat în revista Heliyon. Aceeași sursă menționează că frunzele de urzică sunt folosite pentru ameliorarea simptomelor artritei, ale reumatismului și ale rinitei alergice. Frunzele de urzică conțin fibre, minerale, vitamine și compuși antioxidanți precum polifenoli sau carotenoizi.

Iată care sunt proprietățile urzicii:

  • Efect antiinflamator
  • Efect antioxidant
  • Efect analgezic
  • Efect antiinfecțios
  • Efect hipotensiv

De asemenea, urzica poate ajuta și la prevenirea bolilor cardiovasculare, potrivit revistei Heliyon.

Urzica și prostata

Rădăcina de urzică este folosită cu precădere în Europe în tratamentul unor afecțiuni ale prostatei. Unele studii arată că urzica, în combinație cu alte ingrediente din plante (în special saw palmetto), este eficientă în ameliorarea anumitor simptome precum un flux scăzut de urină, golirea incompletă a vezicii urinare și nevoia constantă a de urina, arată mountsinai.org. Aceste simptome sunt cauzate de faptul că glanda mărită a prostatei presează uretra. Aceeași sursă arată că oamenii de știință nu pot explica de ce rădăcina de urzică reduce aceste simptome. Una dintre teorii este aceea că urzica are anumite substanțe ce afectează hormonii, inclusiv testosteronul și estrogenul, sau că acționează direct asupra celulelor prostatei.

Un alt studiu, realizat pe pacienți cu hiperplazie benignă de prostată, arată că extractul de rădăcină de urzică, în combinație cu tratamente convenționale, are efect în ameliorarea problemelor urinare – nevoia frecventă de a urina sau trezirea în timpul nopții pentru a urina. Extractul de urzică este recomandat ca o intervenție complementară, alături de tratamentul recomandat de medic pentru hiperplazia benignă de prostată, arată aceeași sursă.

Ai grijă de sănătatea prostatei tale cu ajutorul Prostenal Control! Conține extract de urzică, ce contribuie la menținerea funcțiilor normale ale tractului urinar. Este recomandat atunci când observi semne ale unui flux urinar mai slab, dacă te confrunți cu nevoia imperioasă de a urina sau dacă ai avut probleme sporadice de potență sexuală.

Surse:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35800714/

https://www.mountsinai.org/health-library/herb/stinging-nettle#:~:text=Some%20studies%20suggest%20that%20stinging,why%20nettle%20root%20reduces%20symptoms.

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2210803322000379

TOATE DREPTURILE REZERVATE DE © PROSTENAL |